Klaas Bakker

ds. Klaas A. Bakker Tel :0314 354355, 06 53773685 klaasbakker@pgdoetinchem.nl Vrij: woensdagmiddag
Klaas Bakker

In oktober 1998 ben ik samen met Japke, Marte en Anne van Alphen aan den Rijn naar Doetinchem verhuisd. Acht jaar was ik daar predikant geweest in een grote nieuwbouwwijk met een gemiddelde leeftijd van 36 jaar en een multifunctioneel kerkgebouw. Ook in Hoogezand en in Hoogeveen had ik in nieuwbouwwijken gewerkt. Doetinchem was iets heel anders: geen nieuwbouwwijk maar het centrum van de stad, een mooie oude kerk met een prachtig orgel en een goede professionele cantororganist, een gemiddeld wat grijzere samenstelling van de gemeente.

lees meer »
 
Ds Helma van Loon-Kuiper

Ds. Helma van Loon: tel: 0315-237788/ 06 43229677, wmvanloonkuiper@hetnet.nl Vrij; Dinsdag
Ds Helma van Loon-Kuiper

‘Wat geweldig,’ dacht ik meteen, toen ik de advertentie onder ogen kreeg waarin een predikant werd gevraagd voor de vierplek Gaanderen/Slangenburg (33,3%), een predikant die daarnaast als pionier aan de slag zou gaan (40%). Geweldig, want ik ben met hart en ziel gemeentepredikant, maar daarnaast vind ik dat het van groot belang is dat er vanuit de kerk ruimte wordt geboden aan mensen die niet of niet langer aangesloten zijn bij een kerk of een christelijk gemeente, maar die wel op zoek zijn, op zoek naar zin en samenhang, op zoek naar God.
Geweldig ook omdat ik meteen mogelijkheden zag voor de plek, een kerk in een prachtig landschap, een Benedictijner abdij op loopafstand, ruimte om in op te leven, stilte te vinden, tot bezinning te komen en de stroom van het leven te pakken te krijgen.
Na vier jaar Rottevalle en twaalf jaar Culemborg ben ik sinds 29 mei 2016 predikant van Doetinchem en begeleider van de stuurgroep pioniersplek ‘Spoorzoeken in Slangenburg’. 
tel ds.Helma van Loon: 0315 237788 / 06 43229677


 

 
Ina Veldhuizen

Ds Ina Veldhuizen tel:0314-643333 : inaveldhuizen@pgdoetinchem.nl Vrij: maandagmorgen, zaterdag
Ina Veldhuizen

“Doetinchem gaat nieuwe wegen inslaan.” Die tekst raakte mij toen ik zag dat de Protestantse Gemeente Doetinchem een predikant zocht. Nieuwe wegen zijn spannend, geven ruimte aan creativiteit en roepen frisse energie op. Daarom dacht ik dat deze gemeente bij mij zou kunnen passen. De klik was wederzijds. Sinds 3 maart 2013 ben ik als predikant verbonden aan deze gemeente. Mensen die zich betrokken voelen en samenkomen in het Kerkelijk Centrum de Wingerd en de activiteiten die vallen onder 25-25 zijn mijn aandachtsgebieden.
 

lees meer »