14 oktober, 18.30 uur: Vesperviering in de Wingerd 14 oktober, 18.30 uur: Vesperviering in de Wingerd

Op zaterdag 14 oktober om 18:30 uur is er weer een Vesperviering in De Wingerd in Doetinchem. De viering wordt verzorgd door de werkgroep Oecumene met als thema: “Een tuin vol verhalen”. Centraal staat het verhaal over de gebarsten emmer van de waterdrager, die we leren kennen als een in eerste instantie beschaamde emmer, maar uiteindelijk blijkt dat in zijn zwakheid juist zijn kracht ligt.
We nodigen u van harte uit om deze Vesperviering met ons mee te vieren. Na afloop is er een kopje koffie of thee.
 

 
Denkers en doeners gezocht Denkers en doeners gezocht

 
Oecumenische themavieringen Oecumenische themavieringen

Elke tweede zaterdagavond van de maand hebben we een oecumenische themaviering zonder officiële voorganger. Iedereen is van harte welkom in deze vieringen die worden voorbereid door de werkgroep Oecumene. Eenmaal per twee maanden wordt deze viering gecombineerd met een eenvoudige maaltijd. 
Aanvang 18.30 uur. Aandacht voor bezinning, meditatie en gesprek.

In het seizoen 2017/2018 sluiten we wederom aan bij de "Tuin vol verhalen" . Dit is het thema waar de Prostestantse kerkGemeente Doetinchem ook mee aan de slag gaat. Het boekje met de verhalen kun je over enige tijd hier downloaden.

lees meer ยป
 
Activiteitenfolder/facebook Activiteitenfolder/facebook

Activiteitenfolder/facebook
Download hier de folder over de oecumenische activiteiten in de Wingerd.

  De oecumene heeft een facebookpagina      

 
Kerstsamenzang Kerstsamenzang

Op de 3e of 4e adventszondag wordt een kerstsamenzang georganiseerd (In 2016 op 18 december).
Centraal staat het samen zingen van de bekende kerstliederen. Vaak werkt een koperensemble of een koor mee waardoor je vanzelf enthousiast mee gaat zingen!  Mensen die niet (meer) naar de kerk vinden in deze kerstsamenzang herkenning!
Het plein voor de Wingerd is in kerstsfeer gebracht met verlichte kerstbomen. De samenzang begint om 19.30 uur en na afloop kunt u even napraten met warme chocolademelk. We hopen met elkaar een fijne avond te hebben waardoor je helemaal in de kerstsfeer komt! Van harte welkom allemaal!

 
Kerkelijk Centrum De Wingerd, een oecumenisch kerkgebouw Kerkelijk Centrum De Wingerd, een oecumenisch kerkgebouw

Het Kerkgebouw de Wingerd is in 2000 tot stand gekomen door eendrachtige samenwerking van de RK- en Protestantse gemeenschap. De Wingerd is een plek waar iedereen in de wijk, Protestant, Katholiek of buitenkerkelijk zich welkom mag weten. Er worden eens per maand oecumenische themavieringen gehouden.
Klik voor meer informatie over het gebouw.