Passietocht in Doetinchem

Poster van de Passietocht 2016
Passietocht in Doetinchem

In 2015 en 2016 is in de Stille Week voor pasen  in Doetinchem een passietocht gehouden door de stad, geïnspireerd door “The Passion” op de televisie.
Een indrukwekkende stoet voor en rond een kruis, trekt het centrum door, geflankeerd door fakkeldragers. De stoet begint op de trappen voor het stadhuis en gaat via de Catharinakerk naar de Baptistenkapel en weer terug naar de Catharina kerk.
Op de stopplaatsen vertelt Ina Veldhuizen, predikant van de Protestantse Kerk Doetinchem, gedeeltes van het paasverhaal, waarna door een groot koor en/of kleinere groepen muzikanten en solisten passende muziek ten gehore wordt gebracht. Hierdoor wordt het verhaal van de laatste dagen van Jezus op een eigentijdse wijze aansprekend verbeeld.
Er lopen ongeveer 200 mensen mee. Klik hier voor de foto's van 2015 en hier voor 2016.
( Dit evenement wordt georganiseerd door de Muziekschool Oost- Gelderland,ent de Protestantse Gemeente Doetinchem).

DoeMyanmar, opvolger van DoeMalawi (2014) DoeMyanmar, opvolger van DoeMalawi (2014)

De deelnemersgroep die volgend jaar zomer in Pakokku, Myanmar een community centre gaat bouwen, is inmiddels aardig op sterkte. De groep van 25 à 30 (vooral jonge) mensen uit Doetinchem en omgeving draagt de kosten van het project voor een deel zelf door een eigen bijdrage. Daarnaast gaan de deelnemers actie voeren om het totaalbedrag bij elkaar te krijgen.