De gemeente als proeftuin

De gemeente als proeftuin

De Protestantse Gemeente Doetinchem is een proeftuin van vieren, kennen en verbinden. Het schilderij van Tony Nwachukwu past goed bij onze manier van kerk zijn: we zien onszelf als een proeftuin waarin we aan het experimenteren zijn. In een proeftuin kan je dingen uitproberen en niet alles lukt. Je moet onkruid wieden (afscheid nemen van oude dingen) en mesten (bijsturen). Je kunt nieuwe planten zaaien en opkweken (iets nieuws opstarten).
Op het schilderij staat de levensboom met Christus centraal. Rondom deze boom gebeurt het allemaal. Met elkaar werken we in de tuin, zoeken we naar een manier waarop iedereen een plek vindt en zorgen we gezamenlijk voor veelkleurigheid. De proeftuin is nooit af, we blijven erin bezig. De woorden die ons binden zijn: Vieren (genieten van de mooie tuin), Kennen ( bespreken wat je doet en van plan bent) en Verbinden (met elkaar werken in de tuin). Tuinier jij mee?

 
Seizoen 2016-2017: Een tuin vol verhalen Seizoen 2016-2017: Een tuin vol verhalen

We gaan het  seizoen 2016-2017 weer op weg met 7 nieuwe verhalen. Verhalen nemen je mee. Ze kunnen je prikkelen. Ze zijn soms storend. Geven je vergezichten. Laten je dromen. Verhalen kruipen in je leven en doen iets met je. In de Protestantse Gemeente Doetinchem leven we van verhalen. Verhalen van Jezus, over God en mensen die op weg zijn gegaan vanwege een Stem of een Visioen vormen onze bron van inspiratie tot op de dag van vandaag. Ze vormen de bron van de gemeente. Op de startzondag zijn de verhalen geintroduceerd. 
Je kunt het boekje over de startzondag en de verhalen ook downloaden.
Ina Veldhuizen, predikant van de PGD schreef een document met suggesties hoe je  deze verhalen kunt gebruiken om bijvoorbeeld groepsbijeenkomsten te openen.
Klik om dit document te lezen.