De PGD is een fairtrade kerk De PGD is een fairtrade kerk

Sinds januari 2014 is de PGD een Fairtrade Kerk. 
Dit houdt in dat we op al onze vierplekken zoveel mogelijk fairtrade en/of duurzame producten gebruiken. Zo gebruiken we koffie, thee, suiker, koekjes met het Max Havelaar keurmerk, kopen we cadeautjes zoveel mogelijk in de wereldwinkel, gebruiken we FSC-papier enz. We stimuleren anderen  hetzelfde te doen. U herkent de fairtrade producten aan het Max Havelaar/ Fairtrade keurmerk, dat u op de verpakking ziet staan. Veel producten koopt u gewoon in de supermarkt. Er is fairtrade vruchtensap, koffie, thee, suiker, rijst, woksausen, pindakaas, hagelslag, kruiden, chocolade, bloemen, bananen, mango's enz. De producten staan gewoon in de schappen naast dezelfde producten zonder dit keurmerk. Ze zijn meestal iets duurder maar het prijsverschil valt reuze mee. Zo kunt u bijdragen aan ontwikkelingssamenwerking zonder enige moeite!  Voor leuke cadeautjes kunt u terecht in de wereldwinkels. Door fairtrade producten te kopen stimuleert u de eerlijk handel en helpt u mee aan het verbeteren van de leefomstandigheden van de producenten. Zie ook www.maxhavelaar.nl en/of www.wereldwinkels.nl 
 

 


 

 
Fairtrade Sinaasappelsap Fairtrade Sinaasappelsap

Braziliaanse sinaasappelcoöperaties sterk en milieubewust


Waar komt sinaasappelsap vandaan? Waarschijnlijk denkt u meteen aan Spanje maar nee, het is Brazilië die de grootste leverancier van dit vruchtensap is: meer dan 50% van alle sinaasappelsap ter wereld en meer dan 80% van de wereldwijde export. De productie van sinaasappelsap wordt gedomineerd door drie grote bedrijven in Brazilië. 

lees meer »
 
Pasen 2017 Pasen 2017

Deze cacaoboer is blij!
Waarom? Omdat deze boer werkt onder de voorwaarden van  Fairtrade. Daardoor kan hij  zijn gezin goed onderhouden. Zijn kinderen gaan naar school. Zijn vrouw heeft goede medische controle tijdens haar zwangerschap, bevalt in het ziekenhuis en kan haar kinderen laten vaccineren.  Dit is allemaal mogelijk omdat u paaseitjes koopt met het Max Havelaar/Fairtrade keurmerk! 

lees meer »
 
Eerlijke kleding, bestaat dat wel? Eerlijke kleding, bestaat dat wel?

In de textiel- en kledingsector is er wat betreft fairtrade nog een wereld te winnen. Denk aan de schrijnende arbeidsomstandigheden in veel Aziatische landen. Het was onlangs in het nieuws: de kledingindustrie van Myanmar. Na jarenlange sancties komt de handel met Myanmar (voorheen Birma) op gang. De kledingindustrie in Myanmar is aantrekkelijk voor Europese bedrijven, want......................
 

lees meer »
 
Fairtrade goud ook in Doetinchem verkrijgbaar Fairtrade goud ook in Doetinchem verkrijgbaar

Bij Juwelier De Tijd aan de Huber Noodtstraat in Doetinchem kun je sieraden en trouwringen van Fairtrade Goud kopen.

lees meer »
 
Sinds 2015 bestaat er Fairtrade goud. Sinds 2015 bestaat er Fairtrade goud.

Wereldwijd werken er 16 miljoen mijnwerkers in de goudsector. Mijnwerkers staan aan de start van een lange en ingewikkelde handelsketen. Ze zijn vaak genoodzaakt om de prijs van lokale opkopers te accepteren, hoe laag deze ook is. 

lees meer »
 
Bedank eens met een eerlijk bloemetje Bedank eens met een eerlijk bloemetje

Bij een bedankje hoort een bloemetje. En die komen natuurlijk uit Nederland, bloemenland bij uitstek. Wie dat denkt heeft het mis. Meer dan de helft van onze bloemen komt tegenwoordig uit Afrika. Van rozen die verkrijgbaar zijn in de supermarkten komt zelfs 80-85 procent uit Afrika, Midden- en Zuid-Amerika. 
 

lees meer »
 
Kerst wordt wereldwijd gevierd. Kerst wordt wereldwijd gevierd.

Ieder land kent zijn tradities en gewoonten. Deze verschillen zijn ook terug te zien in de kerstversieringen en vooral in de kerststallen. De kledij van het land komt terug in de kleding van Jozef en Maria. Dit is goed te zien in de kerststal uit het kleurrijke Guatemala. En de lichaamsbouw van de figuurtjes van een kerststal uit Peru zijn vol en rond, zelfs kindje Jezus in de kribbe is een erg dikke baby!
 

lees meer »