Vieringen Vieringen

De vieringen in de Slangenburgse kerk beginnen om 10.00 uur.
Adres:
IJzevoordseweg 35
7004 HV Doetinchem
Koster/verhuur:
Lies Ankersmit, 0314-360863
Vaste organist is Theo Rougoor.

Wat kenmerkt deze vierplek Wat kenmerkt deze vierplek

De vieringen zijn elke zondag om 10.00 uur. De werkgroep vieringen werkt aan een goede verdeling van aanvullingen in de vieringen, zoals een koor, muziek­groep, symbolisch bloemschikken enzovoort.

Kenmerken vierplek
De vierplek kenmerkt zich door een warme, hechte gemeenschap, waar mensen uit de buurt, uit Gaanderen en uit Doetinchem een thuis hebben gevonden. Na elke viering worden de stoelen in kringen gezet en is er gelegenheid om koffie, thee of limonade te drinken. Bij bijzondere vieringen, zoals de jong-en-oud-vieringen, zijn er ook veel kinderen in de kerk.
Enkele ontstane tradities worden met liefde in ere gehouden, zoals de viering met palmzondag, waarbij de kinderen met palmpaasstokken en alle kerkgangers  na de viering met de ezels van de overburen worden opgehaald om daar op de boerderij samen te komen voor koffie, thee en veel lekkers.
Foto: Leo van Gog(Foto: Leo van Gog)

Het gebouw Het gebouw

Het kerkje van Slangenburg ligt aan de bosrand en ligt volledig buiten de stedelijke bebouwing. Het is gebouwd in 1930 met medewerking van vele vrijwilligers in de stijl van die tijd.Er is een ruime parkeerplek op het gazon voor de kerk en in de kerk is een ringleiding aanwezig voor slechthorenden. Het gebouw is drempelvrij dus voor iedereen toegankelijk.De kerkzaal biedt ruimte aan ongeveer 100 personen.

Spoorzoeken in Slangenburg, een pioniersplek Spoorzoeken in Slangenburg, een pioniersplek

Vanuit de Slangenburgse kerk worden activiteiten opgezet voor mensen die op zoek zijn naar bezinning, stilte en gesprek.
Sinds augustus 2015 organiseert het pioniersteam, bestaande uit Wilma Broeze, Ina Drenthel, Ada Westra en Janny Jansons meditatieve wandelingen, een deel van de toekomstige activiteiten voor mensen op zoek naar zin en verdieping.
Ds. Helma van Loon is voor een deel van haar tijd beschikbaar voor het nieuw op te starten missionaire werk.

Mediteren met de bijbel

Mediteren met de bijbel houdt in dat we een stukje tekst uit de bijbel samen lezen en  herlezen. Vervolgens krijgt ieder voor zich de gelegenheid om in stilte te ontdekken wat de tekst jou op dit moment te zeggen heeft. Lezen wordt dan luisteren. Je kunt aange­sproken worden op een laag in jezelf waar je in het gewone leven maar zo aan voorbijloopt. Dat kan voor jezelf verrassend zijn en de woorden kunnen met je meegaan in het leven van alledag. Mediteren met de bijbel is niet bedoeld om kennis te vergaren, maar het is een vorm van lezen om te leven. Je opent jezelf voor woorden die gevolgen kunnen hebben voor jouw levens­houding en levenswijze. Het is een vorm van bijbellezen die al jaren beoefend wordt in de kloosters.